За мен

Аз съм търсещ човек. Вдъхновявам се от всичко красиво, истинско, видимо и невидимо. Наблюдавам, изследвам, отворена съм за новото. Това ми носи дълбочина и смисъл. Откривам изключителни неща, когато развивам своята чувствителност към света и себе си.

От дете се занимавам с творчески дейности – рисуване, хорово пеене, танци, писане на проза и стихове, фотография. Използвам ароматерапия, билколечение, медитация, майндфулнес практики. Практикувам здравословен начин на живот – спорт, йога, здравословно хранене.  През годините съм преминала множество обучения за треньор, работа с жени, личностно развитие, езотерика, рейки и йога. В едно с личните ми способности, усет и постоянство, превръщам този избор в безценен личен опит, който споделям с другите.

Професионалният ми път започна като архитект. Тази професия и до днес ми помага да разгръщам себе си като творческа и организирана личност. Архитектурата подрежда света и живота по необикновен начин. Това е необятен свят, в който има много възможности, както и в човешкото съзнание. Пространството и човекът са взаимно свързани. Това ме отведе в още по-задълбочено изучаване на човешката психика. Вярвам, че средата в която човек живее, има пряка връзка с неговото здраве, щастие, взаимоотношения и същност.

Повече от десетилетие съм се посветила на хората, които се стремят към по-осъзнат и щастлив живот, в любов и удовлетворение. Помагам на клиентите си да откриват своят начин да се чувстват добре, да правят по-осъзнати избори. Целта е просто да се радват на живота. Това е процес и за всеки е с различна продължителност. Удовлетворението идва с увереността, че човек върви по своя път, доверя се и следва вътрешния си глас.

За мен е привилегия е да ви подкрепя по пътя на вашите цели.

Образование

Следдипломна квалификация:

Сертифицирани обучения и практикуми

2022г.

 • Хипноза и хипнотерапия
 • Арттерапевтични практики
 • Култивиране на емоционалния баланс
 • Медитативни практики

2021г.

 • Треньор по емоционална интелигентност
 • Дихателни практики в психотерапията и самопознанието
 • Базов тренинг за работа с метафорични карти

2020г.

 • Злоупотреба и зависимостта от алкохол и ПАВ
 • Психология на сексуалността – процесуално ориентиран психологически подход
 • В процес на обучение по интегративна психотерапия и психосоматика

2017г.

 • Yoga Teacher Certification – Shiva Rea’s Samudra Global School of Living Yoga


Академична биография:

 • 2016-2018г. – Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, гр. Пловдив – магистър – специалност психолог.
 • 2000-2006г. – Национално Висше Училище по Архитектура – гр. Лион, Франция – специалност архитект
 • 1994-1999г. – Гимназия с преподаване на западни езици, гр. Сливен

Опит и умения

От 2006г. съм работила като архитект в различни архитектурни бюра, а от април 2009г. започнах самостоятелна практика.

През август 2009г. встъпих в длъжност главен архитект и заемах този пост до края на 2016г. През това време се обучавах, пътувах, общувах с хора от различни слоеве на обществото, управлявах екип от специалисти, носех голяма лична и административна отговорност за решенията, които вземах. Този опит ми даде изключително ценни знания в професионален и личен план и спомогна личното ми развитие.

През 2018г. завърших специалност „Позитивна психология“ в Пловдивски университет и осъществих още едно свое желание. Помагам всеки ден на хората да намерят своя път и да преоткрият своята същност, такава каквато никога не биха изоставили, за да преследват чужди цели. Обичам да вдъхновявам и мотивирам хората.

Моят 15-годишен професионален опит ми дава вярата, че зад всеки проблем има поне едно решение. Онова, което не може да бъде променено е нужно да бъде прието, за да продължи човек напред. Способността да преодоляваме трудностите е умение, което можем да възпитаваме. Човекът създава своята действителност според мислите, чувствата и действията си.

Вярвам, че академичните обучения са важни, но най-важен е личния опит, преживявания и дела. Те не се учат в университета. Всяко преживяване е обогатяващо. Дава възможност за промяна, когато виждаме неговите преимущества. Успехът е относителен за всеки и зависи от последователността и постоянството. Работата с хора е вдъхновяваща и динамична и се чувствам благодарна, че имам възможност да споделям опита си с тях.

Всички текстове са собственост на sidineva.com, освен ако не е указано друго. Нито една част от този сайт и съдържанието му не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на автора. Всички права запазени.
M8JC+6P Sliven